Et vanskelig valg

De står skolerett foran ham i rommet, klare for å forklare seg. De har lenge visst at spørsmålene ville komme, har hatt tid til å tenke igjennom hva de skal si. Det blir hans ord mot hennes

Han lener seg frem over pulten med en alvorlig mine, ser opp på dem begge over brillene, trekker pusten og vender seg mot den ene. “Flere forskjellige jenter har stått frem og sagt at du har klådd på dem og kysset dem uten lov. Men du nekter likevel for det. Hvorfor skulle de finne opp alt dette?

“De jentene, jeg kjenner dem ikke engang..” svarer han og slår oppgitt ut med armene som for å poengtere sin uskyldighet. “Alt er bare løgn”. “Men jeg har en god hunsj om hvorfor de har stått frem..De vil vel ha oppmerksomhet..eller så er det hennes skyld” Han peker på henne og kaster et foraktfullt blikk i hennes retning. “Hun har fått dem til å lyve om det”. 

Hun ser stivt ned i bakken, ønsker ikke å møte blikket hans. Så sier hun med en overraskende rolig stemme “Vi vet jo hva han har gjort mot jenter før, og etterpå er det flere som har kommet og sagt at han gjorde det samme med dem. Og vet du hva svarte han når han ble konfrontert med det?..At det uansett ikke kunne være mulig fordi de ikke var pene nok..”. 

Han blir rød i ansiktet, avbryter henne med “Det sa jeg ikke! Det sa jeg ikke!” 

“Og faktisk så sa han..” fortsetter hun, fortsatt rolig. 

“Det sa jeg ikke!” prøver han seg igjen mens han fekter med armene.

Men hun lar seg ikke affisere. “Og så sa han; SE på henne da, jeg tror ikke det! Og om en annen jente så sa han; hun der ville jeg aldri valgt! I tillegg så angrep han hun som skrev historien og kalte henne ekkel, som han har gjort med mange andre jenter”. Hun blåser bort panneluggen fra øynene og ser utover rommet før hun fortsetter “Han tror at det å fornærme jenter gjør ham bedre. Han går etter deres verdighet og….”

Mannen bak pulten puster tungt og myser på de to kandidatene som han for bare en halvtime siden ønsket velkommen til årets tredje presidentvalgdetbatt. 

One thought on “Et vanskelig valg

Leave a Reply